A Ulead VideoStudio 10 elsőként kap Vista tanúsítványt

forrás Prim Online, 2007. január 2. 13:00
A video-, képalkotó- és DVD-szoftverek fejlesztésében vezető pozíciót betöltő Corel Vállalat és leányvállalata a Ulead, bejelentették, hogy a UleadŽ VideoStudio 10 az első videószerkesztő szoftvercsomag, amely kiérdemelte a “Vista Tanúsítvány” megjelölést. A Video Studio 10 ezzel egy remek kiegészítőt biztosít a kereskedők Vista PC kínálatához, és Vista tanúsítvánnyal ellátott csomagot nyújt a perfiréria gyártóknak.
A Ulead VideoStudio 10 otthoni felhasználóknak készült videószerkesztő és DVD menükészítő (authoring) szoftver, amellyel videóanyagot szerkeszthetünk, diavetítést készíthetünk és különböző eszközökre továbbíthatjuk a tartományokat legyen az iPod vagy házimozi-rendszer.

A Vista alatt futtatott VideoStudio 10-nél a Window XP-ben vagy a Windows 2000-ben már megszokott könyű alkalmazást és eszközöket találják meg a felhasználók. Ezen felül a VideoStudio tulajdonosok élvezhetik a VistaAero felhasználói interfész nyújtotta újításokat: a dialógus fadinget, antialiased UI szöveget, az átlátszóságot és az azonnali feladat-előnézetet.

Továbbá a VideoStudio 10 megfelel a Microsoft új, nagyobb biztonságot adó User Account Control előírásainak, illetve a Windows Installer technológiát felhasználva javítja a telepítési folyamatot. A VideoStudio minden eleme rendelkezik aláírással, és az alkalmazás teljes körű eseménynaplót vezet, amely megkönnyíti a szervezést, a nyomonkövetést és bővebb információt ad hibakeresésnél. A VideoStudio, természetesen továbbra is támogatja a többmagos processzorokat.