Adobe javítás a Reader és az Acrobat szoftverekhez

Milkovits Gábor, 2007. január 11. 21:19
Az Adobe frissített Reader és Acrobat 7-es szoftvereket adott ki, amelyek mentesek a nemrégiben feltárt veszélyes biztonsági résektől.
Az  Adobe Reader, illetve az Adobe Acrobat Standard, Professional és Elements 7.0.8, valamint az Adobe Acrobat 3D, és ezeknél régebbi verziókra veszélyes sebezhetőséget orvosoló, 7.0.9 frissített változatot a innen tölthetik le a felhasználók, a megfelelő opció kiválasztásával. Ez azonban csak akkor ajánlott, ha rendszerük nem kompatibilis a legújabb 8.0 verzióval, vagy valaki valamilyen más okból ragaszkodnak a régebbi 7-es szoftverhez. Az Adobe Minden más esetben a 8.0 változatok letöltését javasolja, ezek a szoftverek ugyanis eleve mentesek a veszélyes hibától.

A most kijavított biztonsági rést a Secunia kiemelten kritikusnak minősítette. Segítségével a támadók weblinkeken keresztül vírusos PDF fájlokat juttathatnak a számítógépekre, majd megszerezhetik a teljes ellenőrzést a rendszer felett, beleértve az adatszerzésre irányuló támadásokat is. Az Adobe részéről azzal indokolták a teljes megújított szoftver kiadását egy kisebb javítófolt helyett, hogy a hiba feltárásakor már dolgoztak a 7.0.9 frissítésen, így ezzel hamarabb tudtak előállni.