Az interneten értékesít autókat a Peugeot

Milkovits Gábor, 2007. január 20. 09:05
A Peugeot autógyár kísérleti jelleggel használt autók értékesítésébe fogott a szintén francia Vente-privee.com weboldalon.
A kísérlet részeként a vásárlók használt Peugeot 1007-eseket vásárolhatnak a világhálón magától a gyártótól. Azért nem újakat, mert egy óvatos tesztelés miatt az autógyár nem szívesen rúgná össze a port szerződött kereskedőivel. A Peugeot ugyanakkor meglehetősen kétértelműen fogalmazott az ötlettel kapcsolatban, mivel egyrészt siettek kijelenteni, hogy nem terveznek általános internetes forgalmazást, másrészt viszont azt is elmondták, hogy a vásárlók nagyobb összegek online kifizetése iránti hajlandóságát szeretnék próbára tenni. Akkor viszont felvetődik a kérdés, hogy egy autógyárat milyen más okból érdekelheti mindez, ha valóban nem akar az interneten gépkocsikat forgalmazni.

Akárhogy is, ha valakinek kedve van hozzá, akkor a Vente-privée oldalon (www.vente-privee.com) ezentúl Peugeot 1007-est is vehet magának. Ehhez persze előbb tagság szükséges – a Vente-privée egyfajta privát klubként működik, amely 30-70%-kal a piaci ár alatt kínál termékeket a bennfenteseknek. Az 1007-est elvileg az igényes kisautókat keresőknek szánta a Peugeot, ám a 2004-es start óta csak nem látszik körvonalazódni az a megfelelő nagyságú vásárlói célcsoport, amely egy ilyen méretű autóra ennyi pénzt szívesen kiadna.