Új Intel vezeték nélküli termék noteszgépekhez

Széll Zoltán, 2007. január 24. 13:57
Az Intel bevezette a Next-Gen Wireless-N (következő generációs vezeték nélküli N) hálózati csatolót, amely növeli annak a vezeték nélküli komponensnek a teljesítményét, amely az Intel Centrino Duo mobiltechnológia és egyéb Intel alapú noteszgépek belsejében található, és nagyobb sebességű vezeték nélküli adatátvitelt tesz lehetővé.
A nagyobb sebesség lehetővé teszi, hogy a noteszgépek rövidebb idő alatt töltsenek le széles sávot igénylő tartalmakat (filmeket, videókat, zenéket és egyebeket). Az új nagy sebességű vezeték nélküli eszköz a 802.11n Wi-Fi specifikáción alapul. Az Intel Next-Gen Wireless-N technológia maximum ötször nagyobb sebességet biztosít, kétszer nagyobb vezeték nélküli távolságot hidal át és maximum egy órával növeli a telepek élettartamát a ma kapható Draft-N termékekhez viszonyítva.

Az Intel az új lehetőségekhez beindította a Connect with Centrino programot. Ezzel a programmal kapcsolatban az Intel olyan hozzáférésipont (AP)-gyártókkal és eladókkal dolgozik együtt, mint az Asus,  Belkin, Buffalo, D-Link és Netgear, hogy biztosítsák a kompatibilitást és teljesítményt. Az új Intel Wireless-N terméket több AP-vel együtt vizsgálták és a legszigorúbb minősítő tesztek során kiválóan működtek. Ezek a termékek Connect with Centrino azonosítót kaptak, amely a felhasználók számára lehetővé teszi választást.

Az Intel Next-Gen Wireless-N termék csökkenti a „halott pontokat” a lakásokban, optimalizálja a nagy felbontású (HD) szórakoztató élményt (pl.: HD filmek), növeli a telepélettartamot és támogatja a ma használt 802.11 a/b/g hozzáférési pontok előnyeit.

Az Intel Centrino Duo mobil technológián alapuló noteszgépek gyorsabban és nagyobb hatásfokkal működnek a Next-Gen Wireless-N növelt vezeték nélküli kommunikációs képességével. A platform szíve az Intel Core 2 Duo processzor, amely két magot – vagy két számítóagyat – tartalmaz, amelyek egyidejűleg több programszálat képesek feldolgozni és ehhez kevesebb energiát igényelnek.

Mikor az Intel Centrino Duo alapú rendszerek integrált Wireless-N modult tartalmaznak, az Intel Core 2 Duo processzorok támoghaqtják a HD videók megtekintését és visszajátszását, gyorsítják a dalok konverzióját digitális formába az MP3 lejátszóhoz, és sokkal gyorsabban fut a legújabb vírusvédő programokkal.

Az Intel Next-Gen Wireless-N technológiával, valamint a Connect with Centrino azonosítóval kombinált Intel Centrino Duo technológián alapuló noteszgépek szállítását Windows Vista operációs rendszerrel az OEM-ek (pl.: Acer, ASUS, Gateway és Toshiba) már megkezdték. Január végén ezeket más OEM-ek is követik.