Rekordnyereség a Nintendónál

Milkovits Gábor, 2007. január 25. 22:02
A Nintendo japán videojáték-gyártó legújabb üzleti beszámolója szerint mintegy 40%-kal növelte nyereségét a tavalyi utolsó negyedévben, főként a továbbra is rendkívül sikeres DS-nek köszönhetően.
A vizsgált időszakban a cég nettó profitja 77,57 milliárd jen volt, 39,6%-kal több mint egy évvel korábban. Eközben a teljes forgalom 413,77 milliárd jenre emelkedett, ami 75,3%-nak felel meg. A DS hordozható játékgép töretlen sikere mellett egyelőre a legújabb termék, a Wii konzol eladásai is kedvezőek. A formabontó távirányítóval és kezelőfelülettel rendelkező készülékből 3 millió 190 ezret értékesítettek 2006 végéig, és a Nintendo szerint jó úton haladnak afelé, hogy elérjék a március végi 6 milliós célkitűzést.

A Nintendo az igen éles piaci versenyben a készülékek műszaki jellemzőinek megújítása mellett arra helyezte a hangsúlyt, hogy minél szélesebb célcsoportot érjen el. Ennek érdekében sok olyan felnőtteknek, illetve nőknek (is) szóló játékprogrammal álltak elő, mint például a „Brain Age”, vagy a „Nintendogs”.