Irodaház-honlapok - leglátogatottabb a Duna Tower

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 7. 09:02
Az iroda.hu irodapiaci honlap adatai szerint 2006-ban a legtöbbet látogatott irodaház-oldal - sorrendben - a Duna Tower, az Átrium Park, illetve a Roosevelt irodaház volt - közölte az MTI-vel az iroda.hu.
Az irodaházak piacán Budapesten még mindig a XIII. kerület (Angyalföld) a legkeresettebb, a keresők közel 31 százaléka kíván ebben a régióban irodát találni. A Duna Tower győzelmét azonban az elhelyezkedésen kívül többek között az is indokolta, hogy a 29 ezer négyzetméteres irodaházban sok még a kiadandó terület, és a négyzetméterenkénti havi 14 eurós bérleti díj sem mondható magasnak a mai A-kategóriás irodaházak piacán.

Szintén a XIII. kerületben, de a Váci úton elhelyezkedő Átrium Park második helye meglepetésnek mondható, hiszen az irodaház még épül, és a promóciója csak a múlt év közepén kezdődött. A harmadik helyre került Roosevelt irodaház fő vonzóereje, hogy a Lánchíd lábánál helyezkedik el.

Azok a látogatók, akik név szerint keresnek meg egy-egy irodaházat, ritkán aktív bérlet-keresők, inkább ingatlanos szakemberek, illetve háttérszolgáltatók (takarítók, költöztetők) akik már ismerik az irodaházak nevét.