USB-csatlakozós pálinkáspohár

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 25. 13:08
Egy oroszországi feltaláló olyan pálinkáspoharakkal örvendeztetné meg a felhasználókat, amelyek USB-porton csatlakoznak a számítógépre.
Szergej Micsev webkettes szakértő úgy véli, hogy egy a számítógéppel kommunikáló kisüstis pohár közelebb hozhatná egymáshoz a közösségi portálok felhasználóit. Szerinte az orosz internetezőket igen is bántja az, hogy a zimankós téli estéken nem tudnak ismerőseik társaságában elfogyasztani egy kis spirituszt. Erre nyújtana megoldást ez a hihetetlen kreativitásról árulkodó termék, amelyben szenzorok mérnék a telítettségi szintet. Ezeket az adatokat aztán egy speciális szoftver továbbítaná a világhálón keresztül az illető személlyel kapcsolatban álló, ugyanilyen USB-s pohárral rendelkező ismerős(ök)nek, s így a felhasználók tisztában volnának azzal, hogy a vonal másik végén ülő pontosan mennyi alkoholt is fogyasztott.

A tömeggyártást egyelőre nem tervezik, ugyanis még csak koncepciószinten létezik a termék. Mindenesetre ha valóban megjelenik a kereskedelmi forgalomban a PC-vel kommunikáló intelligens pohár, valószínűleg nem kelt majd nagy feltűnést az USB-s karácsonyfa és vibrátor után.