Németország Európa adathalász-fellegvára

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 20. 17:20
Egy a tegnapi napon közzétett Symantec-tanulmány szerint egész Európában Németország számít az internetezők biztonságát leginkább veszélyeztető országnak, sőt adathalászat szempontjából még világviszonylatban is a második helyet tudhatja magának a nyugat-európai állam.
A Symantec legfrissebb jelentésében az áll, hogy az öreg kontinensen minden számítógépes biztonsági fenyegetettség 19%-ért Németország a felelős, vagyis pontosabban az onnan működő hackerek. A szakemberek Németországot az Európa phishing-fellegvára jelzővel illették, ugyanis az adathalász site-ok 32%-a itt található, s csak az Egyesült Államokból érkezik ennél is több a személyes adatok megszerzésére irányuló támadás.

A biztonságspecialisták 2006 második negyedévében összesen 1.5 milliárd adathalász-mailt fogtak el, ami 19%-kkal több mint az egy évvel azelőtti időszakban, és a legaktívabb kártevők kétharmadának is a személyes adatok megszerzése volt a feladata. A Symantec szerint újabban virágzik az efféle információkkal való kereskedés is, ugyanis a fekete piacon például már hat dollárért hozzá lehet jutni az ellopott bankkártyakódokhoz.