A HSBC bank is kihasználja a Novell-Microsoft megállapodás előnyeit

forrás Prim Online, 2007. március 22. 10:42
A HSBC, a világ egyik legnagyobb banki és pénzügyi szolgáltatója a SUSE Linux Enterprise platformot választotta sztenderd Linux-disztribúcióként, mivel az együttműködik a Windows Active Directory címtárral, valamint beépített Windows és Linux platformtámogatást kínál.
A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy a HSBC, a világ egyik legnagyobb banki és pénzügyi szolgáltató szervezete is csatlakozott azokhoz a vállalatokhoz, amelyek részesülnek a Microsoft és Novell közötti, nemrégiben kötött együttműködés előnyeiből. A megállapodás keretében a Microsoft hároméves, kiemelt támogatást biztosító Novell SUSE Linux Enterprise Server előfizetési tanúsítványokat szállít a HSBC számára, mivel a HSBC egyetlen Linux-disztribúcióra történő átállással kívánja egységesíteni Linux-telepítéseit. A Linux-környezet leegyszerűsítésével a HSBC csökkentheti a Linux-rendszerek teljes birtoklási költségét, és javíthatja a meglévő Microsoft Windows infrastruktúrával való együttműködést.

A londoni székhelyű HSBC nemzetközi hálózatához 76 országban több mint 9500 iroda és 284 000 alkalmazott tartozik. A HSBC 125 millió ügyfelet szolgál ki, akik közül 25 millióan veszik igénybe az internetes banki szolgáltatásokat. A HSBC számos pénzügyi, így többek között személyes pénzügyi, kereskedelmi banki, vállalati, befektetési, piaci, privát banki és egyéb szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére.