Norton 360: internetvédelem a laikus millióknak

Kovács Attila, 2007. március 29. 15:28
A Symantec ma sajtótájékoztató keretében mutatta be a hazai szakmai újságíróknak a Norton termékcsalád legújabb tagját, a Norton 360-at. A "mindent egyben" megoldás egyesíti a Symantec bevált antivírus-, antispyware-, tűzfal-, betörésvédelmi, adathalászat elleni, archiválási és hangolási technológiáit, így szükségtelenné válik több termék egyidejű alkalmazása és kezelése. A biztonsági szolgáltatást nyújtó szoftvert annak a sok millió laikus felhasználónak, otthoni családi alkalmazónak pozicionálták, akik  nem tudnak, nem akarnak a professzionális beállításokkal foglalkozni, ugyanakkor akiknek gépét és az azon tárolt adatokat biztonsággal megvédi a termék az internetes támadásoktól és fenyegetésektől, valamint az adatvesztéstől.
Az automatizálás, a számtalan funkció, a felhasználói élmény és a teljesítmény a Norton 360 fejlesztésének alapvető elemei. A terméket úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb mértékben automatikusan működjön. Úgy biztosít átfogó védelmet, hogy közben feladatait a háttérben végzi, a felhasználók számítógépes tevékenységeinek zavarása nélkül. A tervezés során arra törekedtek, hogy a Norton 360 megnyugtató használatot és szükség esetén segítséget biztosítson a felhasználók számára. Mindezt csendben teszi, mivel az alapul szolgáló technológiákat észrevétlenül integrálták a maximális teljesítmény és hatékonyság érdekében.

A Norton 360-at hétköznapi felhasználók számára tervezték, akik olyan átfogó biztonsági megoldást keresnek, amelyet könnyű használni, és minimális beavatkozást igényel működése során. A termék teljes védelmet biztosít öt kategóriában:


A Norton 360 felhasználói hozzáférhetnek az AntiSpam és Parental Control funkciókhoz is egy választható, plusz csomagon keresztül, amelynek további költsége nincs.