A NORG fejleszt az MFB-nél

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 11. 09:34
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. kinnlevőségeinek kezelésére és minősítésére szolgáló portfolió-adósminősítő és kintlévőség-információs rendszert (röviden: Portfolió rendszer) a NORG Számítástechnikai Rendszerház Kft. fejleszti tovább 62,4 millió forintért - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.
Az MFB 2000-ben vezette be a NORG által fejlesztett Portfolió rendszert - közölte az MTI érdeklődésére a hitelintézet. A rendszer eredetileg a bank különböző hitelezéssel kapcsolatos ügyleteinek kezelését segítette elő, az ügylet teljes életciklusa alatt. A Portfolió rendszer az elmúlt években a feladatok, ügyviteli folyamatok, előírások és szabályozások változása miatt jelentős fejlődésen ment keresztül.

A bank jelenleg a Portfolió rendszerben végzi teljes ügyfélkörének adósminősítését, limit meghatározását és ügyfélcsoport-kezelését. A Portfolió rendszerben 2005-ben kialakították a Mikrohitel Plusz Program kezelését támogató informatikai alrendszert - ennek segítségével az MFB ügynökhálózaton keresztül tud hitelt nyújtani a meghatározott ügyfél-szegmensnek -, továbbá megvalósították a bank számlavezető és hitelnyilvántartó rendszere (SAP) valamint a Portfolió rendszer közötti adatcserét.

Az elmúlt időszakban mindkét területen újabb fejlesztések váltak szükségessé, ezért 2007. február 27-én az MFB hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított a fejlesztések elvégzésére. Az eredményt március 20-án hirdették ki, a nyertes céggel már megkötötték a szerződést.