Új Zune-t dob piacra a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 11. 21:43
Az iPod fő riválisaként számon tartott Zune jelentős modellfrissülés után megújulva veszi fel a versenyt az időközben szintén frissülő iPoddal.
Az elemzők mér szinte biztosra veszik, hogy nemsokára megjelenik egy új iPod-generáció, de lehetséges, hogy elsősorban tárkapacitásában sokszorozódik meg, a mai csúcsmedell áráért.

A Microsoft jelentős átalakulást tervez az első Zune utódjaként csak Zune 2.0-ként ismert modell esetében. A készülék flash alapú memóriára épül, és elődjénél karcsúbb lesz. Szélessége és magassága valószinűleg azonos lesz a mostani modellével, de a jelenleginél kissé nagyobb, a videók lejátszására kihegyezett eszköz az előlap több mint 75 százalékát kitevő kijelzőt kap majd. A Zune 2.0-n még lesznek gombok, így nem veszi át a mostanában terjedőben levő érintőképernyős megoldást, igaz, sokan még nem is szoktak hozzá ehhez. Az egészen pontosan 3x1,25x0,25 inch méretű szerkezet a vállalat szerint igazi „iPod-gyilkos” lesz, és ennek megfelelően az ünnepi időszakra tervezett 2,4 millió Zune kétharmada már iZune 2.0 lesz.