Új Solaris és Sparc alapú kiszolgálók a piacon

forrás Prim Online, 2007. április 18. 18:59
A Fujitsu Limited és a Sun Microsystems, Inc. új, közös fejlesztésű szervercsaládot jelentette be. A Sparc architektúrán alapuló, Solaris 10 operációs rendszert futtató új szervereket mindkét cég a „Sparc Enterprise” márkanéven hozza forgalomba.
Az új szerverek a hardverplaftorm által biztosított, akár 24 dinamikus tartománnyal (partícióval), továbbá a Solaris 10 operációs rendszer által biztosított Container környezetekkel egyedülálló rugalmasságot biztosítanak az alkalmazások üzemeltetéséhez, megfelelve a rendszerkihasználásra irányuló mind erősebb vevőigényeknek.

Az új Sparc Enterprise szerverek

A hat új modell, amelyek mindegyikén a Solaris 10 operációs rendszer fut, és  binárisan teljes mértékben kompatibilisak, három kategóriába sorolható.

Az első kategóriába sorolt modellek (T1000 és T2000) egy processzoros rendszerek, melyek a Sun Microsystems által kifejlesztett UltraSparc T1 processzorra épülnek (az egyetlen processzorban nyolc mag található, melyek mindegyike négyszálas végrehajtást támogat).

A középkategóriás modellekbe (M4000: négy processzor, nyolc mag és M5000: nyolc processzor, 16 mag) és a csúcskategóriás modellekbe (M8000: 16 processzor, 32 mag és M9000: 64 processzor, 128 mag) a Fujitsu által kifejlesztett két magos és magonként kétszálas Sparc64 VI processzor kerül.