244 Vistát adtak el Kínában

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 19. 21:05
Több külföldi lap is hírül adta a Microsoft kínai kirendeltségének az adataira hivatkozva, hogy a Vista premierjét követő két hétben hihetetlenül lanyha érdeklődést mutattak az állampolgárok az új operációs rendszer legális verziói iránt.
Számos szakmai magazin mellett többek között a TheInquirer is beszámolt arról, hogy Kínában a Windows Vista kiskereskedelmi forgalmazásának a megkezdése utáni két hétben mindössze 244 példányt sikerült eladnia a redmondi vállalatnak. Mindhiába tehát az óriási plakátok és a különböző kampányok, úgy tűnik, egyelőre a befektetés nem térül meg, és a reklámok csupán az illegális kópiák terjesztőinek kedveznek, hiszen a vásárlók inkább a kalózverziókat keresik. A kínai feketepiacon egy kalóz-Vistához átszámolva már hozzávetőlegesen 200 forintért hozzá lehet jutni, így értehtő, hogy az állampolgárok nem hajlandók több tízezer forintot fizetni, illetve többhavi bérüket odaadni egy eredeti verzióért.

Frissebb információkkal viszont nem szolgáltak a hírforrások, így azt nem lehet tudni, hogy vajon az első két hét utáni időszakban továbbra  is ilyen gyenge érdeklődést mutattak-e a kínai vásárlók az eredeti Vista iránt.