Megosztja egymással szabványait a Samsung és a Microsoft

forrás Prim Online, 2007. április 20. 13:06
A Samsung és a Microsoft bejelentette legújabb megállapodását, amelynek értelmében a két vállalat kölcsönösen használhatja egymás szabványait.
2006-ban az Egyesült Államokban a Samsung volt a legnagyobb szabványkérelmező, egyúttal egyike az USA legtöbb szabvánnyal rendelkező vállalatainak. A megállapodástól a Samsung és a Microsoft egyaránt azt reméli, hogy a termékfejlesztési folyamataik felgyorsulnak.

A megállapodás részeként a Samsung hozzáférést kap a Microsoft szabványaihoz, amelyeket már meglévő és fejlesztés alatt lévő termékeiben is felhasználhat. A Samsung új számítástechnikai termékei, set-top boxai, digitális médialejátszói, kamkorderei, televíziói, nyomtatói és háztartási berendezései már az új együttműködés eredményei alapján készülnek. Ezekben a termékekben a Samsung, valamint partnerei és fogyasztói már élvezhetik a Microsoft fejlesztéseit a megfelelő szoftverek alkalmazásával, és a Samsung törekszik arra, hogy a Linuxot előtérbe helyező fogyasztói is a lehető legszélesebb körű támogatást kapják új termékeikhez.

Hasonlóképpen a Microsoft is hozzáférhet a Samsung hatalmas szabványportfóliójához a digitális média és a számítástechnikai termékek terén. A megállapodás pénzügyi háttere a vállalatok üzleti titkát képezi, de mindkét fél anyagi kompenzációt is kap a szabványok használatáért.