Blu-ray író 50 ezer forintért

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 20. 20:34
A Pioneer olyan alacsony árkategóriás Blu-ray író/olvasó optikai meghajtót mutatott be, amely harmadannyiba kerül, mint a jelenleg forgalomban lévő hasonló eszközök.
A Pioneer az IDF konferencián mutatta be a BDC-S02 névre keresztelt, a Blu-ray szabványt támogató számítógépbe szerelhető kombómeghajtót. A készülék a gyártó képviselőinek az elmondása szerint beolvassa a BD-R-, BD-R DL-, BD-RE- és BD-RE DL-lemezeket, és természetesen a vörös lézeres technológiáján alapuló diszkeket (CD/DVD) is kezeli. Ezenkívül alkalmas mind az egyrétegű, mind pedig a kétrétegű a BD-R-, illetve BD-RE-korongok égetésére is. A meghajtó ezen képessége önmagában nem érdemelne ilyen nagy figyelmet, azonban annak hihetetlenül alacsony ára már igen csak meglepő. A Pioneer hozzávetőlegesen 300 dollár (54 000 Ft) körüli végfelhasználói áron tervezi piacra dobni a BDC-S02-t, holott más írásra is alkalmas optikai meghajtók háromszor ennyibe kerülnek.

A termék pár hét múlva már megvásárolható lesz Kínában, a későbbiekben pedig várható annak amerikai, illetve európai forgalombahozatala is.