Május végén érkeznek az ubuntus Dell PC-k

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 2. 19:21
A Dell tegnap bejelentette, hogy meghajolnak a vásárlói igények előtt, és a jövőben a szabad forráskódú Ubuntu operációs rendszerrel előtelepített PC-ket is fognak forgalmazni.
A számítógépgyártó képviselőinek az elmondása szerint cégük választása azért esett az Ubuntu disztribúcióra, mert a nemrég kiadott 7.04-es verzió nagyon jó értékeléseket kapott, és nem utolsósorban pedig az IdeaStorm nevű ötletgyűjtő weboldalon is erre szavaztak a legtöbben. A tervek szerint a Dell három linuxos modellt dob piacra. Egyes jól informált hírforrások viszont azt is tudni vélik, hogy a vállalat két asztali gépre; egy Essential Dimensionra, illetve egy XPS Desktopra, és egy Inspiron típusú noteszgépre telepíti fel a nyílt forráskódú operációs rendszert.

Kent Cook, a Dell szóvivője úgy nyilatkozott, hogy cégük előreláthatólag már e hónap végén megkezdi a linuxos számítógépek forgalmazását. A PC-k árára vonatkozó információ nem hangzott el.

A vállalat 1999-ben már kínált megvételre linuxos rendszereket, azonban 2001-ben a lanyha érdeklődés miatt felfüggesztették a projektet.