Magyarországon először: ingyenes gyermekzár-szolgáltatást kínál a Vodafone

Kovács Attila, 2007. május 25. 14:50
Beck György vezérigazgató a Vodafone Magyarország Zrt. mai sajtótájékoztatóján több bejelentést tett. Új kezdeményezés az érintettekkel folytatott párbeszéd (stakeholder engagement), amelynek keretében idén két témában folyik közös gondolkodás, dolgoznak ki megoldásokat. Ezek: felelős marketing/átlátható árazás, illetve a gyermekek védelme a felnőtt-mobiltartalmak elérésétől.
"Gyermekeink és a mobiltelefon -- hasznos tanácsok szülőknek" címmel 150 ezer példányban egy 28 oldalas kézikönyvet (füzetet) készítettek, amely ingyenesen elérhető a Vodafone üzlethálózatában, vagy letölthető a www.vodafone.hu/gyermekzar weboldalról.

Díjmentes szolgáltatásként vehetik igénybe a Vodafone felhasználók a szoftveres gyermekzár szolgáltatást. A hazánkban első ilyen megoldás révén a szülők letilthatják (pl. az erotikai stb). a gyerekeknek nem kívánt tartalmakat. Ennek megrendelése különböző utakon történhet:

Nigel Thorpe, a Vodafone Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentette, hogy az alapítvány újabb egy évre meghosszabbította a Somlai Angyalka Alapítvánnyal, a vakvezető kutyakiképzés támogatása érdekében. Ennek során az eddigi 12 millió forintos támogatástmost további 5 millió forinttal egészítette ki a kuratórium. Thorpe elmonta, hogy az alapítvány már 116 programot támogatott, több mint 400 millió forint értékben.