Toshiba zseb PC

Széll Zoltán, 2007. június 1. 14:05

A Toshiba bevezette a legújabb zseb PC-t. A vállalat ezt a terméket a hét elején megtartott 3GSM konferencián Portege G900 néven jelentette, de a piacra „Satellite” néven kerül. Az új masina Windows Mobile 6 operációs rendszer felügyelete alatt fut.

A G900 márkanevű Toshiba masina Satellite néven kerül piacra oldalra csúsztatható billentyűzettel. A PC-be oltott mobiltelefon az Intel által fejlesztett Marvel PXA270 processzoron alapul, amely a ’Bulverde’ magra épül. A gyártó a beépített CPU órajel-sebességét még nem fedte fel, ami 312 MHz vagy 624 MHz lehet, mivel csak ebben a két változatban kapható.

A Satellite nagy felbontású – 480x800 képpont – 3 hüvelykes LCD képernyőt, 128 MB RAM és 128 MB ROM memóriát, 2 megapixeles webkamerát (villanóval), Triband és HSDPA technológiát, valamint 802.11b/g és Bluetooth 2.0 +EDR vezeték nélküli határfelületet, miniSD bővítőkártya-csatlakozót és mini USB határfelületet tartalmaz.

A 64 MB memóriával kapható G900 konfiguráció a Microsoft Windows Mobile 6 Professional operációs rendszer alatt működő alkalmazások alapkészletét is magába foglalja. Az előre telepített alkalmazáscsomag az Office Mobile, az Internet Explorer, az Opera Web böngészőt, a Windows Live Messenger és a Windows Media Player programokat foglalja magába.

A Toshiba a G900 árát még nem hozta nyilvánosságra. A vállalathoz közel álló források szerint a mobil eszköz ára az előzetes becslések szerint 500 dollár körül lesz.