A játékok és a technológia

OTS - Cégvonal, 2007. június 17. 09:03

A játékok és a technológia címmel a Berlini Német Műszaki Múzeum (Deutsche Technikmuseum) kiállítása látható június 14-étől a bécsi társintézményben (Technisches Museum Wien).

A november 18-áig nyitva tartó tárlat minden korosztálynak szól, és célja, hogy gondolkodásra késztető és szórakoztató módon bemutassa a játékok és a technológia egymásra gyakorolt hatását az elmúlt 250 évben. Ezzel egyúttal részévé válik egy új múzeumi témakörnek, amely felöleli a technológia kultúrtörténetét. A kiállításon a legkülönbözőbb ötletek és megvalósult játékok láthatók, a barokk kori automatától kezdve a modern vidámparki berendezéseken és ipari játékokon át a legújabb számítógépes játékszoftverekig és a napjainkban kitalált sportokig.

A széles körű közönségszolgálattal és előre megszervezett közös játékokkal kiegészülő interaktív kiállítás maradandó élményt nyújt az egész családnak.

A kiállítás a két műszaki múzeum együttműködésében valósult meg. Koncepcióját Joseph Hoppe (projektmenedzsment), Stephan Poser (koncepcionális és tudományos menedzsment) és Bernd Lüke (tudományos
együttműködés) dolgozta ki.

Technisches Museum Wien