Mobil fényképnyomtatási szolgáltatás Nokia Nseries készülékekről

Kovács Attila, 2007. június 30. 10:13

A Nokia Magyarország tájékoztatása szerint a mobilcég bevezeti integrált mobil nyomtatási szolgáltatását. A Nokia megoldásával az Nseries mobilkészülékek  felhasználói egyszerűen és közvetlenül a készülékükről, a cellás vagy a vezeték nélküli LAN (WLAN) hálózaton keresztül rendelhetünk jó minőségű papírképeket. A képeket állítólag kívánságra házhoz is szállítják, vagy akár egy másik, megadott címre kézbesítik.

A Nokia Nseries "multimédiás számítógépnek" is becézett mobilkészülékek felhasználóinak a fényképezéshez, a képek megszerkesztéséhez és a papírképek megrendeléséhez egy ugyanazon ilyen készülékre van szükségük. A kedvenc fotók matricákra vagy ajándéktárgyakra, például bögrére, kirakós játékra vagy pólókra is rányomtattathatók, és ilyen módon a kiválasztott személynek, barátnak elküldethetők. A mobil nyomtatási szolgáltatás a mobilkészülékek Galéria alkalmazásából érhető el. Ehhez ki kell  választani a kinyomtatandó képet, meg kell adni a kívánt címet és a többi kért adatot, majd a készüléken meg kell nyomni a „Rendelés” gombot. A rendeléseket kezelő CeWe alkalmazás a képeket a megadott címre elküldi. A szolgáltatásért hitelkártyával valamint országtól függően egyéb helyi számlarendezési módon lehet fizetni. A szolgáltatás népszerűsítése érdekében az első tíz képet minden új felhasználó ingyenesen rendelheti meg.

A Nokia Nseries multimédiás mobilok tulajdonosai a készüléken található Letöltés program használatával, vagy a http://www.nokia.hu/fotorendeles weboldalról ingyenesen letölthetik a szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges Nokia XpressPrint alkalmazást. A Nokia mobil nyomtatási szolgáltatás már működik, és Európa legtöbb részén, így például Magyarországon, Csehországban, Fuinnországban, Németországban stb. elérhető.