Megjelent Microsoft Natural Ergonomic Desktop 7000

forrás Prim Online, 2007. július 4. 12:29

Az átlagos felhasználó körülbelül napi hat órát tölt el a számítógép előtt. Az ő igényeiknek megfelelően készítette el a Microsoft az új optimális használatot biztosító, ergonomikus desktopot, hogy a számítógép előtt töltött idő minél komfortosabban teljen.

A 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológia révén az új Natural Ergonomic Desktop 7000 – elődjéhez képest – tovább növeli a produktivitást. Az intelligens technológiának köszönhetően a kapcsolat stabil és interferenciamentes marad. Ha ugyanis zavart észlel, egyszerűen átugorja az adott frekvenciát. Az desktop az adaptertől közel 10 méter távolságban is használható, még akkor is, ha a két eszköz nem látja közvetlenül egymást. A készülék beüzemelése rendkívül egyszerű, csak be kell dugni a számítógépbe a vékony adóvevőt, és már indulhat a gépelés.

A billentyűzeten olyan hasznos funkciógombok találhatók, mint a könnyű hozzáférést segítő előre és hátra gomb, a zoom, amellyel könnyedén lehet nagyítani a képernyő részeit. A lehetőségeket tovább bővíti az öt testreszabható billentyű. A billentyűzet töltöttségi állapotát a kétszínű - feltöltött állapotban zöld, merülésnél piros - fény jelzi. A „sirályszárny” design közelebb hozza a billentyűket a felhasználóhoz és természetesebb gépelési pozíciót biztosít. A kényelmet a 7 fokos dőlésszögű csuklótámasz is fokozza.

A Natural Ergonomic Desktop 7000 kísérője az ergonómikus egér, mely szintén a 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológiával működik. Az egér formája megegyezik a Natural Wireless Mouse 6000-ével, melynek kialakítását egy baseball-labda alakja ihlette, és célja a minél kényelmesebb kéztartás elősegítése. Az egér függőleges jobb oldala lehetővé teszi, hogy a kéz természetesen oldaltartásban feküdjön az egérre, és az emelt hüvelykujjtartó is a kézfej egészséges tartását segíti. A billentyűzethez hasonlóan az egéren szintén megtalálható a töltöttségi állapotot jelző kétszínű lámpácska.

A jellemzők között megtalálható még az Instant Viewer funkció, mely egyszerre jeleníti meg az összes nyitva lévő ablakot, hogy könnyen lehessen közülük választani vagy bezárni azokat. A nagyító segítségével pedig a nehezen látható szöveget is egy szempillantás alatt felnagyíthatjuk. Végül fontos megemlíteni a nagy felbontású lézertechnológiát, ami az eddiginél is precízebb és megbízhatóbb egérmozgást tesz lehetővé.

Az új Microsoft Natural Ergonomic Desktop 7000 előreláthatóan 2007 őszén jeleik meg Magyarországon.