Kritikus frissítések az Adobe Flash Playerhez

Milkovits Gábor, 2007. július 12. 20:44

Az Adobe három olyan biztonsági frissítést adott ki Flash Player szoftveréhez, amelyek kritikus sebezhetőségeket javítanak.

Az egyik hiba az Adobe Flash Player 9.0.45.0 és régebbi verziókon található, és lehetővé teszi, hogy támadók egy általuk szerkesztett vektorgrafikus (swf) fájl segítségével rosszindulatú kódot juttassanak a megtámadott számítógépre. A másik rés a 8.0.34.0 valamint korábbi változatokon van jelen, és a hacker a segítségével a böngésző címsorba beírt cím helyett egy másik oldalra csalhatja a felhasználót.  A harmadik sebezhetőség csak a Linux és Solaris platformon futó 7.0.69.0 és régebbi verziókat érinti, és leütések, azaz jelszavak és bizalmas információk ellopásához nyit utat a támadónak.

A biztonsági frissítések külön-külön innen tölthetők le, az Adobe azonban a hétköznapi felhasználóknak inkább azt javasolja, hogy a Windows, Mac és Solaris platformok esetében a 9.0.47, a Linuxnál pedig a 9.0.48. verzióra frissítsenek: mindezt egyszerűen megtehetik, ha ellátogatnak ide.