Samsung UMPC Mobil Wimaxszal és széthajtható billentyűzettel

Milkovits Gábor, 2007. augusztus 28. 21:02

A Samsung bemutatta legújabb UMPC hordozható számítógépét, amely Mobil Wimax szélessávú vezeték nélküli hálózati alkalmazással és széthajtható teljes billentyűzettel rendelkezik.

Az SPH-P9200 modellszámú készülék fő előnye a legtöbb eddigi UMPC-hez képest a széthajtható, normál méretű gombokkal ellátott teljes QWERTY billentyűzet, ami mellett természetesen utazás közben használható az érintőképernyős kezelőfelület is. A másik újítás a Mobil Wimax, ami a WiFi-hez hasonló szélessávú vezeték nélküli kapcsolatot kínál, ám az úgynevezett forró pontoktól jóval nagyobb távolságban is. Nem véletlen, hogy a Samsung a Dél-Koreai 4G Forum-on mutatta be a készüléket, hiszen egyelőre csak a világ néhány pontján üzemelnek kísérleti Wimax hálózatok.

A Samsung SPH-P9200 30 GB-os merevlemezes meghajtóval, 5”-es LCD érintőképernyővel, illetve Windows XP operációs rendszerrel rendelkezik. A többi műszaki adatról, beleértve például a processzort, egyelőre nem közöltek információt, mint ahogy a várható forgalmazásról sem.