Verbatim: külső merevlemez-meghajtók 2,5 és 3,5 inches kiszerelésben

forrás Prim Online, 2007. szeptember 19. 11:25

A Verbatim új külső merevlemezekkel (HDD) szélesíti termékportfólióját. A HDD sorozat 2,5 és 3,5 inches modelljei 120 és 750 gigabájt közti tárolókapacitást biztosítanak, és októbertől lesznek elérhetők kereskedelmi forgalomban.

A 2,5, illetve 3,5 inches kivitelben érkező külső HDD-k különösen egyszerű és gyakorlati megoldást biztosítanak az adattárolásra mind a laptopok, mind az asztali gépek számára. A Plug&Play technológiának köszönhetően csatlakoztatás után azonnal használhatók, külön telepítést nem igényelnek. Továbbá, a Verbatim HDD meghajtói a „Bounce Back Express” nevű back-up alkalmazást is tartalmazzák, amely professzionális szintű biztonsági adattárolást tesz lehetővé.

Verbatim 2,5 inches HDD sorozat

A 2,5 inches, tenyérméretű külső meghajtók 120, 160, és 250 gigabájtos változatban érhetők el. A 2,5-es változat dobozán egy USB 2.0-s és két FireWire portot is elhelyeztek.

Verbatim 3,5 inches HDD sorozat 500 és 750 gigabájtos kapacitással

A 3,5 inches sorozat HDD-it SATA meghajtóval szerelik, azok így különösen gyorsak és kiválóan alkalmasak nagyobb mennyiségű adat biztonságos tárolására is. A HDD ház ventillációs nyílással van ellátva annak érdekében, hogy megfelelő szellőzést biztosítson a meghajtónak. Külön ventillátorra nincs szükség, így a HDD meglehetősen csendesen működik. A ház elülső felén a ki- és bekapcsoltság állapotát jelző LED található. A minél könnyebb tárolás kedvéért, kis állványzata segítségével a doboz oldalára állítható, így az asztalon minimális helyet foglal el. A 3,5-es változat USB 2.0 vagy FireWire porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Az ingyenes Support Hotline a termékkel kapcsolatban felmerülő kérdés esetén segítséget nyújt a felhasználóknak.

Verbatim 3,5 inches NAS HDD 500 gigabájtos kapacitással kisvállalkozásoknak


Az 500 gigabájtos NAS (Network Attached Storage – hálózati tároló) HDD-hez a Verbatim további eszközöket biztosít, amelyek segítségével a mozgatható tároló több számítógéppel is hálózatba köthető. A SOHO NAS meghajtó a számítógéphez USB vagy Ethernet csatlakozón keresztül csatlakozik. Ezzel a csatlakozási megoldással a NAS merevlemez tökéletesen alkalmas arra, hogy multimédiaközpontként funkcionáljon otthoni irodák, vagy kisvállalkozások számára. Az előre telepített szoftverek (PC-hez a „Samba”, Machez az „Apple Bonjour”) egyszerű és gyors hálózati telepítést és működés közben is zökkenőmentes adminisztrációt garantálnak. A NAS merevlemez alkalmas továbbá arra is, hogy központi back-up szerverként, vagy – nyomtató csatlakoztatása esetén pedig – akár nyomtató szerverként működjön.