Kicsi, csendes, energiatakarékos: "leg"-PC a Lenovótól

forrás Prim Online, 2007. szeptember 25. 19:23

A Lenovo legkisebb, legcsendesebb és legenergiatakarékosabb asztali gépe akkora helyet foglal, mint egy átlagos telefonkönyv, nagyon halk és a 45 wattos fogyasztású AMD Athlon 64 X2 kétmagos vagy az AMD Sempron egymagos processzora révén felettébb takarékos is, miközben meglepően olcsó.

A ThinkCentre A61e asztali gép az első olyan Lenovo-termék, amely elnyerte az EPEAT arany minősítését, azaz a lehető legmagasabban rangsorolták. A Green Electronics Council által működtetett EPEAT számos környezetvédelmi szempont alapján rangsorolja a termékeket az energiatakarékosságtól kezdve a felhasznált anyagok újrafelhasználhatóságáig. Számos szervezet használja fel ezeket az adatokat beszerzési döntésének meghozatalakor. A ThinkCentre A61e asztali számítógép és csomagolása mintegy 90%-ban újrahasznosítható anyagokból készült, ráadásul egy opcionálisan megvásárolható napelemről is működtethető.

A gép maradéktalanul teljesíti az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) Energy Star 4.0 szabványának követelményeit, hiszen tápegységének hatékonysága 85%-os. Az iparág első energiatakarékos kétmagos AMD Athlon 64 X2 és egymagos AMD Sempron processzorokat használó gépeként hatékonyan segíti a felhasználókat abban, hogy a korábbi modelleknél megszokott áramköltség akár 50%-át is megspórolják. 

A 25%-kal kevesebb helyet foglaló és kevesebb, mint 4 kilogrammos ThinkCentre A61e ultrakicsi asztali gép kiválóan illeszkedik az egyre kisebbé váló mai munkakörnyezetünk zsugorodó irodai területeire, így különösen jó választás például oktatási, orvosi vagy pénzügyi területen. Azonban nemcsak apró mérete említésre méltó,  hanem alacsony sebességű ventillátora is, amely a megbízhatóság és a csendes működés garanciája pihenés közben és csúcsidőszakokban is.

A ThinkCentre A61e asztali gép a nemrég bejelentett ThinkCentre A61 torony modell követője, és olyan tulajdonságokkal ruházza fel a nagyvállalati felhasználókat, mint az I/O portok kikapcsolása a maximális biztonság érdekében, illetve egyidejűleg négy monitor csatlakoztatásának támogatása a sok adattal dolgozó feladatok megoldására.