Közösségi funkciókkal bővült az új Yahoo Messenger

Milkovits Gábor, 2007. október 30. 19:26

A Yahoo béta tesztváltozatban beindította azonnali üzenetküldő szolgáltatásának Yahoo Messenger 9.0 verzióját, amely számos, főként a közösségi oldalakra jellemző funkcióval bővült.

Az új szolgáltatások között megtalálható a videók vagy képek üzenőablakban való megosztásának lehetősége, valamint a partnerek neve és címe mellé történő képcsatolás engedélyezése is. Emellett a helyi nyelvi változatok száma is 25-re bővül a Fülöp-szigeteki, indonéz, thai, maláj, vietnami és hindi verziókkal. A 9.0-val a Yahoo világszerte elérhetővé teszi azt az Egyesült Államokban két hónapja bevezetett szolgáltatását, amellyel szabadon továbbíthatók szöveges üzenetek a Yahoo Messenger és mobiltelefonok között.

A Yahoo Messenger a ComScore adatai szerint szeptemberben 27,7 millió regisztrált felhasználóval rendelkezett, ami 19%-kal több, mint egy évvel korábban. A szolgáltatás ezzel jelenleg a második legtöbb ügyféllel rendelkező azonnali üzenetküldő megoldás a 30,2 milliós taglétszámú AOL után. Az októberben tízéves jubileumát ünneplő Yahoo célja versenytársaihoz hasonlóan az, hogy minél inkább egységbe integrálja online szolgáltatásait, így a Messenger is egy ideje közvetlenül is elérhető a hagyományos Yahoo Mail levelezőből.