3G iPhone májustól?

Milkovits Gábor, 2007. november 20. 21:00

A spanyol Telefonica Moviles, az iPhone ottani exkluzív forgalmazására kiválasztott szolgáltató úgy értesült, hogy az Apple 2008. májusban egy harmadik generációs hálózati alkalmazással ellátott iPhone-t tervez forgalomba hozni.

A lépés természetesen már jó ideje kézenfekvőnek látszik, a kérdés leginkább az, hogy mennyiben befolyásolja majd a készülék amúgy sem alacsony árát, illetve az akkumulátor által biztosított használati időt. A jövő május egyébként ésszerű dátumnak tűnik tekintve, hogy addigra Amerikában már közel egy, egyes európai piacokon pedig fél éve lesz forgalomban a készülék, ugyanakkor valószínű, hogy időközben a versenytársak sem fognak majd tétlenkedni. Az is valószínű persze, hogy a régóta beharangozott 3G iPhone más újdonságokkal is szolgál majd, természetesen a szokásos memórianövelés mellett.

A Telefonica magát megnevezni nem akaró vezető beosztású tisztségviselője egy céges blogban azt is elárulta, hogy vállalata még az idei karácsonyra forgalomba szerette volna hozni az iPhone-t, azonban az Apple nem tudott ehhez elegendő készüléket biztosítani. A Telefonica állítólag szeretné lealkudni a kizárólagos forgalmazási szerződés feltételeként az Apple-nek fizetendő 30%-os részesedést is, azonban mivel az összes európai szolgáltatóval hasonló megállapodást kötöttek, érdemi változás nem valószínű az ügyben. Az Apple szokásához híven természetesen semmilyen módon nem kommentálta a fenti nem hivatalos értesüléseket.