Új költséghatékony biometrikus multifunkciós paletta a Konica Minoltától

Kiss Ádám Zoltán, 2008. március 25. 10:03

A Konica Minolta legújabb biometrikus azonosítóval ellátott multifunkciós termékcsaládja szkennelési és költséghatékony másolási/nyomtatási tulajdonságaival vonja magára a figyelmet.

A cégbíróság követelményeinek megfelelően előre beállítható a kívánt szkennelési felbontás (300dpi). A szkennelés színesben és fekete-fehérben egyaránt lehetséges, max 600 dpi felbontásban; JPG, TIFF, XPS, PDF, tömörített PDF vagy titkosított PDF formátumban. Sőt, az automatikus kétoldalas lapadagolónak köszönhetően több oldal egyetlen gombnyomásra szkennelhető, emailre és hálózatra egyaránt, nem kell külön minden egyes oldalt beszkennelni, így rengeteg idő takarítható meg.

Kiemelendő tulajdonság a biztonságos másolás/nyomtatás, mellyel megelőzhetők a kollégák dokumentumainak összekeveredése és azok illetéktelen kezekbe kerülése. A legújabb Konica Minolta fejlesztés, a biometrikus (ujj érhálózat) azonosítás az ujj tulajdonosának azonosítása után engedélyezi a nyomtatást vagy másolást, így saját dokumentumaihoz csak az illetékes személy férhet hozzá, és a dokumentumok sem keverednek össze. A költségek felhasználónként egyszerűen kimutathatók. A belépéshez sem kódra, sem kártyára nincs szükség.

Már a belépő szintű berendezésekkel is akár 20 A4-es oldalt másolhatunk vagy nyomtathatunk percenként színesben és fekete-fehérben egyaránt. A befejezési műveleteket illetően számos lehetőség áll rendelkezésre, mint például a tűzés, a lyukasztás, az eltolásos rendezés, a hajtogatás vagy éppen a kisfüzet-készítés.

Utoljára, de nem utolsó sorban pedig rendkívüli megoldást kínál azon irodák számára, ahol a költségeket elkülönítik. A beépített költségfigyelő rendszerrel részletes költséginformációk kérhetők felhasználókra, részlegekre és projektekre nézve.