Eee PC: a Linux alapú és a Windowsos változat is elérhető lesz Magyarországon

forrás Prim Online, 2008. április 22. 19:03

2008. május elején megérkeznek az első hivatalos EeePC-szállítmányok az országba - jelentette be az Asus.

Az elsősorban az internetes kommunikációra kihegyezett gépek, a "netbookok" eredetileg Linux operációs rendszerrel és az Asus saját fejlesztésű grafikus kezelőfelületével jelentek meg, ami az Eee PC pozícionálásában is hangsúlyozott Internet, Work, Learn és Play (Internet, Munka, Tanulás és Játék) fülekbe rendezte a funkciókat. A felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve az Asus a CeBIT-en bejelentette, hogy az Eee PC ezentúl Windows operációs rendszerrel is elérhető lesz.

A 7 hüvelykes kijelzővel, 2, illetve 4 GB SSD háttértárral, wifivel és webkamerával felszerelt fehér Eee PC 701-ből 2007-ben mindössze 3 hónap alatt 300 000 db, 2008 első negyedévében pedig további 700 000 talált gazdára. Az eladási mennyiség 2008 végéig a tervek szerint eléri az 5 millió darabot.

A teljesen lokalizált, magyarországi garanciával rendelkező EeePC-k május elejétől lesznek elérhetőek – korlátozott darabszámban. A gyártó ígérete szerint ezt követően az ellátás folyamatos lesz.

Az első magyarországi modellek a 701-es, azaz 7 hüvelykes kijelzővel szerelt változatok lesznek, és lesz közöttük magyar nyelvű Linux és Windows operációs rendszerrel szerelt is – természetesen magyar billentyűzettel. A színekből az összes elérhető lesz: fehér, fekete, rózsaszín, zöld és kék.

Az Eee PC-kre az Asus két év lokális garanciát vállal. Az EeePC-k ajánlott bruttó végfelhasználói ára 79 900 Ft.