MP3-lejátszás kazettás magnóval is

Kiss Ádám Zoltán, 2008. április 25. 10:44

Bár az audiókazetták világa hivatalosan már rég a múlté, rengeteg ilyen formátum lejátszására képes egység található a háztartásokban vagy régebbi autókban, így biztos piacra talál az SD kártya alapú kis eszköz, mely kazetta formában is elérhetővé teszi a digitális zenefájlokat.

Számos olyan autó kering a világban, mely régebbi modell, és ezekbe gyárilag nem került  beépítésre még CD-játszó sem. Tulajdonosaik sokszor nem szeretnék átépíteni kissé koros kedvenceiket, így a CD-ket is minidisc lejátszóról hallgatták egy átalakító kazetta segítségével. Az MP+ formátum azonban az internetnek köszönhetően az elmúlt években hihetetlen módon eléterjedt, így megjelent egy kézzelfogható igény a gyors és közvetlen kapcsolat kiépítésére a régi rendszer és az új fájlformátum között.

Éppen erre vállalkozik igen stílusosan egy kis eszköz, mely SD/MMC kártyát képes fogadni, majd annak tartalmát lejátszani kazettás magnóban. A kazetta-PM3 lejátszó 2 GB-ig képes kezelni a kártyákat, ám egyben különálló lejátszóként is funkcionálhat. A kártyát a kazetta alsó felébe kell behelyezni, így ez a nyílás nem zavarja a lejátszást, de az önálló használathoz egy szabványos 3,5 mm-es jack kimenetet is elhelyeztek a készüléken. A beépített lítiumakku 450 mAh teljesítményű, és USB kábelen át tölthető.

Összességében ez egy igen ötletes és stílusos, könnyen használható modell, mely szinte semmit sem áldoz fel az új technológiából, mégis kompatibilis két generációval korábbi elődjével, ráadásul ára is igen kedvező, akár már 22 dollár 45 centtért beszerezhető.