Vista SP1: május közepén indul a magyar nyelvi verzió

forrás Prim Online, 2008. április 25. 15:12

A Windows Vista 1-es javítócsomagja március 18-tól volt elérhető azon ügyfelek számára, akik manuálisan kívánták letölteni és telepíteni a csomagot a Microsoft Download Centeren vagy a Windows Update-en (WU) keresztül angol, francia, spanyol vagy japán nyelven. A múlt héten a csomag a további nyelveken is megjelent, így azt a WU felhasználók már a 36 támogatott nyelv mindegyikén letölthetik és telepíthetik.

Az elkövetkező hónapok során a Microsoft a Windows Update-en keresztül automatikusan elküldi a Windows Vista SP1-et azon számítógépekre, amelyeken az automatikus frissítés bekapcsolt állapotban van (útmutató a funkció bekapcsolásáról). A Windows Vista SP1 letöltése után a WU üzenetet küld arról, hogy az „új frissítések rendelkezésre állnak”, majd felkéri a felhasználót, hogy néhány kattintással engedélyezze az SP1 telepítését.

Jóllehet az automatikus terjesztés elindult, a felhasználók számára nem válik azonnal láthatóvá, hiszen egy fokozatos folyamatról van szó: a felhasználói élmény zavartalansága érdekében a javítócsomag terjesztése ütemezetten történik.

A magyar nyelvi verzió automatikus terjesztése (a második hullám részeként) május közepén indul.

További részletek (angolul)