Vista-kompatibilitási oldalt indított a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. július 12. 21:05

A Microsoft néhány napos késéssel beindította azt a portálját, amelyen különféle hardverek és szoftveres alkalmazások Vista-kompatibilitását tesztelhetik a felhasználók.

Az alábbi címen, egyelőre angol nyelven elérhető oldal jelenleg béta tesztváltozatban üzemel és adatbázisában nagyjából 9000 termék található. A szoftverkonszern eredetileg kedden szerette volna elindítani a szolgáltatást, ám technikai problémák miatt kénytelen volt néhány napot halasztani. A Vista Compatibility Center elnevezésű oldallal a Microsoft célja egyértelműen az, hogy minél többeket a Vista-ra történő váltásra ösztönözzön, elsősorban a vállalati szektorban. A rendszergazdák és céges informatikusok többsége ugyanis éppen azért hezitál, mert teljes rendszerek esetében a Vista által megkövetelt hardverfrissítés súlyos beruházást igényel.

A Microsoft korábban egy olyan, szintén a Vista elterjesztését célzó kampányt is elindított, amelynek keretében ingyenes műszaki támogatást kínál azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek Vista-t telepítenek számítógépes rendszerükre. Az új Windows az egyedi felhasználók körében meglehetősen sikeres annak köszönhetően, hogy az új számítógépek túlnyomó többségén már a Vista van előre telepítve, míg az XP-t június 30-ától fokozatosan kivonják a forgalomból.