IP-alapú videotechnológiával közvetíti az olimpiát az NBC

forrás Prim Online, 2008. augusztus 12. 19:05

Az NBC tévétársaság az olimpia közvetítéséhez a Cisco által fejlesztett internetprotokoll (IP) alapú video-infrastruktúrát, illetve videokódolási megoldásokat alkalmazza. A Cisco megoldása lehetővé teszi az NBC munkatársai számára, hogy a Pekingben felvett kép New Yorkban és Los Angelesben azonnal szerkeszthető, majd továbbítható legyen, mégpedig különböző képernyőtípusokra - televízióra, számítógépre és okostelefonra - egyaránt.

A Cisco-technológián alapuló, transzkontinentális hálózat gigabájt méretű fájlok átvitelét teszi lehetővé Peking, New York, illetve Los Angeles között. A korábbi olimpiákon az NBC szerkesztői még videoszalagokat használtak a grafikák és feliratok megjelenítéséhez. Idén a társaság eddigi legnagyobb szabású médiavállalkozásának keretében az NBC a 17 napos eseménysorozatról mintegy 3600 órányi közvetítést ad. Videokönyvtár segítségével azonban lehetetlen volna elegendő videokópiát készíteni a nyolc különböző hálózat, illetve az NBCOlympics.com webhely számára. A fájl alapú munkafolyamat alkalmazásával a televíziós hálózat kiválaszthatja a kívánt felvételeket és eljuttathatja azokat a társhálózatoknak akár még azelőtt, hogy az adott esemény befejeződött volna.

Az olimpia NBC-közvetítésének nézői asztali és hordozható számítógépek segítségével 2200 órányi videoanyaghoz férhetnek majd hozzá, amit igény szerint játszhatnak le, valamint 3000 órányi kiemelt eseményt, visszajátszást, ráadást és eredményt nézhetnek meg. A videoanyagok és eredmények okostelefonon is megtekinthetők.