Logitech: vezeték nélküli billentyűzet-egér kombo

Kovács Attila, 2008. augusztus 21. 11:13

A Logitech vállalat új Cordless Desktop Wave Pro billentyűzet-egér kombinációját jelentette be a mai napon. A második generációs Logitech Cordless Desktop Wave Pro a gyártó szerint a Logitech Wave Keyboard kényelmét ötvözi a kivételesen jól kezelhető Logitech MX1100 akkumulátoros, vezeték nélküli lézer-egér minden tudásával. Azok kedvéért, akik csak egerüket szeretnék újabbra cserélni, az MX1100 ceruzaelemmel működő változata külön is megvásárolható.

A Logitech idézi Peter W. Johnson, a Washingtoni Egyetem doktora által készített független felmérését, amely szerint a Logitech Wave billentyűzet megnöveli felhasználói komfortérzetét. A három különleges elemet ötvöző új Logitech billentyűzet jellemzői: hullámos gépelési felület, U-alakú ívelt gombelhelyezés, párnázott tenyértámasz. A Wave billentyűzetet bárki azonnal használni tudja, nem kell hozzá új testtartást begyakorolni. A hullámos formaterv természetesen vezeti a kezet, és tökéletesen megtámasztja az ujjakat gépelés közben.

Az MX1100 egeret úgy tervezték, hogy a kéz természetes ívéhez igazodjon. A Logitech legújabb perifériája elegáns vonalvezetésű, teljes tenyérnyi méretű egér, ami maximális kényelmet és kivételesen jó alátámasztást biztosít a kéznek. A billentyűzet-egér csomaghoz olyan USB csatlakozó is jár, ami lehetővé teszi, hogy az MX1100 akkumulátorát a munka megszakítása nélkül újratöltsük. Egy 15 perces töltéssel az egér egész nap működőképes, 7 órányi töltéssel pedig akár 6 hétig is használhatjuk. Ha úgy adódik, az USB csatlakozót a tartozék hálózati adapterbe dugva számítógép nélkül is bárhol feltölthetjük az akkumulátorokat, ahol találunk egy szabad konnektort. (A külön megvásárolható MX1100 két darab ceruzaelemmel akár kilenc hónapig is bírja.) Az egér MicroGear Precision gördítő kereke kétféle üzemmódban is használható, és segítségével pillanatok alatt végiglapozhatunk hosszú dokumentumokat vagy weboldalakat. Nyolc programozható gombja az ember keze ügyében tartja a legfontosabb weboldalakat, alkalmazásokat vagy dokumentumokat. A külön szoftver telepítése nélkül is használható, rejtett, hüvelykujj-gombbal gyorsan lehet váltogatni a futó alkalmazások között, a nagyító-kicsinyítő gombokkal pedig a képekre, dokumentumokra való ráközelítés is csak egyetlen gombnyomásnyira van. Az egér érzékenysége beállítható, akár 1 600 DPI-s felbontásig. Ez jól jöhet, ha pixel pontossággal kell egy képet szerkesztgetni, vagy ha éppen nagyon gyors kurzormozdulatokra van szükség.

A Logitech vezeték nélküli megoldása 300-szor gyakrabban cserél adatot a számítógép és az egér között, mint a hagyományos vezeték nélküli egereknél használt 27 MHz-es megoldások, és 800-szor gyorsabban, mint a 27 MHz-es vezeték nélküli billentyűzetek. A Logitech 2,4 GHz-es rádiójeles adatátvitele 128 bites AES titkosítást használ, hogy bizalmas adatainkhoz más ne férhessen hozzá.

A Logitech Cordless Desktop Wave Pro billentyűzet-egér kombo várhatóan szeptemberben jelenik meg az egész világon. Ajánlott fogyasztói ára Európában 119,99 euró. A külön megvásárolható Logitech MX1100 Cordless Laser Mouse megjelenése az Egyesült Államokban augusztus vége körül, Európában pedig szeptember közepén várható. Ajánlott fogyasztói ára 69,99 euró.