A Microsoft hivatalossá tette az új Zune modelleket

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 21:03

Találgatások és kémfotók sora után a Micrososft hivatalosan bejelentette a következő generációs Zune hordozható zenelejátszókat, amelyek jövő hétfőn debütálnak, legalábbis Amerikában.

A hivatalos közlemény szerint a merevlemezes verzió kapacitását 120, a flashmemóriásét pedig 16 GB-ra növelik. Emellett a beépített WiFi végre csakugyan alkalmas lesz a zeneszámok közvetlen letöltésére az internetről. További újdonság a zenehallgatási szokások alapján működő ajánló-megoldás, illetve azok az új Zune „csatornák”, amelyek tematikusan ajánlanak zeneszámokat lejátszásra. A lejátszókra emellett előre feltöltésre kerül két játékprogram is, - a Hexic és a Texas Hold 'em – illetve támogatni fogják az Audible formátumú hangoskönyvek lejátszását is.

A Microsoft a 120 GB-os merevlemezes Zune-t 249, a 16 GB-os flashmemóriás modellt 199, a 8 GB-osat pedig 149 dollárért fogja forgalmazni, legalábbis a tengerentúlon. A premierre egy nappal azelőtt kerül sor, hogy az Apple egy nagyszabású eseményen minden valószínűség szerint új iPod zenelejátszókat fog bemutatni.

Milkovits Gábor