Mio GPS három Skoda gépkocsimodellben

Kovács Attila, 2008. szeptember 30. 19:07

A Mio Technology és a Skoda Auto A.S. közösen fejlesztettek ki autós navigációs megoldást a Skoda egyes gépkocsimodelljeihez. Az új terméket először az októberi prágai AutoShow 2008-as kiállításon mutatják be.

A Mio a legújabb, 38 európai országot lefedő térképpel épített autós navigációs sorozatát, a Mio Moov megoldásokat kínálja majd a Skoda Fabia, Fabia Combi és Roomster típusaiban.

A készüléket a beépített, energiaellátással rendelkező, ennek kialakított részen helyezik el, azonban lehetőség lesz kivenni azt. Így a felhasználók akár az autón kívül is használhatják az eszközt. A jövőben Skoda-vásárlók így közvetlenül a gyártótól érhetik el a GPS-eszközt, amelyet a Skoda hivatalos partnerei szerelnek majd be a gépjárművekbe. A beépített “aktív” tartónak köszönhetően megszabadulhatunk a szélvédő előtti kábelektől és a műszerfallal sem lesz semmilyen probléma az installálásnál. Emellett a készülék kialakítása teljes mértékben illeszkedik az autók belső kialakításához, és a vezetőt sem akadályozza a kilátásban. A beépített megoldás ráadásul azzal is büszkélkedhet, hogy átment az Euro NCAP szabványok szerinti töréstesztjén. Hírek szerint a Skoda Auto már 2008 októberétől kínál tartozékként Mio navigációs eszközt.