HP okostelefon a nagyközönségnek?

Milkovits Gábor, 2008. október 4. 20:17

A Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint a Hewlett-Packard egy olyan új iPaq okostelefont tervez piacra dobni, amelyet a szűken vett üzleti piac helyett a hétköznapi felhasználóknak (is) szán a cég.

A HP a jelenlegi csúcsmodell iPaq 910c-t „Business Messenger”-nek (kb. „üzleti üzenetküldő”) hívja, ami egyértelműen jelzi, hogy egy céges e-mailek és szöveges üzenetek váltására kifejlesztett készülékről van szó. Az új iPaq azonban a WSJ szerint nem ilyen lesz, hanem inkább egy PC-funkciós, de nem feltétlenül az üzletembereknek szánt okostelefon, mint például a Blackberry Pearl, amelynek már széthajtható verziója is létezik. A Pearl akkora sikernek bizonyult, hogy mára a 16 millió Blackberry-előfizető 40 százaléka a hétköznapi felhasználók közül kerül ki.

Úgy tűnik, egyre több számítógépgyártó kacérkodik az okostelefonos piacon való megjelenéssel: a tajvani Acer 2009 elején tervezi megjelentetni első modelljét, míg egyes hírforrások, illetve céges utalások szerint a Dell is szeretne előállni egy ilyen készülékkel a közeljövőben.