Ballmer: Zune szoftver Windows Mobile készülékekre

Milkovits Gábor, 2008. október 4. 21:11

Steve Ballmer Microsoft-vezér a sajtónak nyilatkozva kilátásba helyezte, hogy cége a jövőben elérhetővé tenné a Windows Mobile készülékeken a Zune hordozható zenelejátszó szoftverét.

Korábban sok olyan találgatás is napvilágot látott, hogy a redmondi cég a Windows Mobile operációs rendszer és a Zune kombinálása révén egy saját, iPhone-rivális mobiltelefont készül piacra dobni, ezt azonban Ballmer most cáfolta. Utalt viszont arra, hogy a Zune szoftver hosszú távon fontos lehet a mobileszközök szempontjából, a Microsoft szóvivője pedig a kijelentést úgy pontosította, hogy a „Zune-élmény” más eszközökre történő kiterjesztése érdemes a megfontolásra, habár a pontos időzítésről egyelőre nem tudnak nyilatkozni.

A Zune szoftverének más mobilkészülékekre való telepítése logikus lépésnek tűnik, tekintve, hogy magának a lejátszónak a népszerűsége korántsem ér föl a rivális Apple iPod-éval. Másrészt a hardvernél egyre fontosabb a szoftverplatform és a rajta futó alkalmazások, így ezek a folyamatok is összhangban vannak a Microsoft stratégiájával. Hasonló döntést hozott tavaly a Nokia is, amikor nem túl népszerű N-gage készülékének játékplatformját több Symbian rendszerű okostelefonján is elérhetővé tette.