Új portfólióval vág neki a tanévnek a KPMG-BME Akadémia

forrás Prim Online, 2008. október 8. 17:32

Nyolcadik tanévét kezdi a KPMG-BME Akadémia, a KPMG és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös oktatási szervezete.

Az évnyitón Robert Stöllinger, a KPMG ügyvezető partnere hangsúlyozta: „A KPMG célja a bolognai képzés illesztése saját karrierrendszerébe, ennek érdekében pedig még szorosabb együttműködésre lesz szükség a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.” A könyvvizsgáló cég első embere méltatta a KPMG-BME Akadémia kiváló eredményeit, mely 350 százalékos növekedést ért el működése hét éve alatt, tavalyi árbevétele meghaladta a 260 millió forintot.

Dr. Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem újonnan kinevezett rektora az üzleti és menedzsment tudományok jelentőségét emelte ki, továbbá, hogy a BME jelenlegi oktatási struktúrájának továbbfejlesztése mellett a hallgatói és gazdasági szándékok megismerése is az elsődleges célkitűzések közé tartozik. Dr. Kövesi János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánja a KPMG-BME Akadémia társelnöke vázolta az egyetem üzleti mesterszakjainak palettáját.

Dr. Tomka János, a KPMG-BME Akadémia társelnöke, ügyvezető igazgató bemutatta a megújult portfóliót és az elmúlt évek eredményeit. Új elem a képzési portfólióban a Pénz- és tőkepiac, a Döntéshozatal, Key Account Management és a Vadászterület-modell. Tomka János ismertetett néhány számot az akadémia növekedésével kapcsolatban: a 2007/2008-as tanévben 295 vállalat és intézmény vett részt a képzéseken, ebből 154 újonnan csatlakozó volt. Közel 2800 fő látogatta az elmúlt tanévben a különböző programokat, 47 százalékkal többen, mint a korábbi évben.