Új ultra-csendes, iskoláknak készülő kivetítő a BenQ-tól

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 19. 22:03

A BenQ bejelentette DLP kivetítőskálájának kiterjesztését az MP522 (XGA) kivetítő hozzáadásával.  Az új modell lehetővé teszi a teljesen digitális képfeldolgozást, ezzel párosul a szuper-csendes üzem, mely sokoldalú felhasználást tesz lehetővé az iskolákban és kisebb vállalati struktúrákban.    

A Texas Instrument "digitális fény feldolgozása" (DLP - Digital Light Processing) javítja a nagy formátumú kivetítést olyan képminőséggel, amely felülmúlja az LCD technológiát. A DLP magasabb kitöltési tényezője (fill factor) biztosítja az élesebb, könnyebben olvasható szövegeket, diagramokat és finom részleteket, amelyek kritikusak az osztálytermi és üzleti előadások során. A DLP technológia lehetővé teszi a szűrőmentes kialakítást a szűrő tisztításával és cseréjével összefüggő költségek csökkentésére. Az 522 távolabbra vetíti ki a színeket a BenQ 5-szegmenses Golden Ratio színkerekének és BrilliantColorjének használatával, ami 50%-kal fokozza a fényerőt miközben felerősíti a középtónusú színárnyalatokat. A felhasználó egyedivé teheti a színbeállításokat a szabadalmaztatott 3D Color Managementtel (színkezelés) a színárnyalat, telítettség és az intenzitás független beállításával mind az öt színkeréken – vörös, zöld, kék, fehér és sárga. A kivetítő ultra-csendes, kategóriavezető zajszinttel rendelkezik, mely csak 26/31dB (Eco/Norm üzemmódokban). A videózáshoz, a Closed Caption (zárt felirat) opció javítja az élményt a halláskárosultak, új nyelvet tanulók vagy zajos környezetben lévők számára. A média élvezetet emeli a HDTV kompatibilitás egészen 1080i felbontásig. Az összes munka- és játékalkalmazáshoz elegendő fényerőt az MP552 által nyújtott 2000 ANSI lumen biztosítja.
 
Egy sor funkció a tanárok, adminisztrátorok és elfoglalt szakemberek igényeihez igazítva magába foglalja: az előadás-időzítőt (Presentation Timer), a gyors automatikus keresést (Quick Auto Search, a terület leggyorsabb bemenet felismerését), a 30 másodperces gyors hűtést (Quick Cooling), a panel billentyűzárat (Panel Key Lock), a biztonsági jelszót (Security Password) és a kijelző GYIK-ot (OnScreen FAQ) – mindent, amivel a felhasználó a tökéletes előadásra koncentrálhat az állítással való vesződés helyett. Falszínkorrekció (Wall Color Correction) és 11 előre beállított kivetítési mód biztosítja az optimális szín- és képminőséget.