GPS: piacvezető Közép- és Kelet-Európában a Mio

Kovács Attila, 2008. november 20. 18:16

A Canalys 2008-as harmadik negyedéves jelentése alapján a Mio magasan vezet a GPS navigációs rendszerek piacán a közép- és kelet európai régióban.

A legfrissebb jelentés szerint a Mio Technology a legnagyobb hardverkereskedő a közép- és kelet-európai GPS piacon. A harmadik negyedévet a cég több mint 33%-os piaci részesedéssel zárta, biztosítva ezzel vezető pozícióját Közép- és Kelet-Európában. Ebben a régióban, 71% meghaladó piaci részesedésével a Mio Technology ugyancsak megtartotta vezető helyét a PDA-k (Personal Digital Assistants) piacán is.

Anna Janas, a Mio Technology közép- és kelet európai szenior márkamenedzsere szerint: „A 33%-ot meghaladó piacrésszel a Mio márka 2008. harmadik negyedévében ismét bizonyított a régió versenyképes piacán. A felhasználóknak nyújtott minőségi szolgáltatások - ingyenes térképfrissítés, modern technológiára épülő telefonos ügyfélszolgálat, megbízható helyi térképek és új felhasználóbarát szoftverek - hosszú távon megtérülnek. Mostanság a felhasználók valóban igényesek, és a minőséget, a neves márkájú termékeket preferálják.”