Uniós pénz kormányzati informatikai rendszerre

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 25. 09:15

Uniós forrásból valósul meg a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) informatikai rendszerének és kapcsolódó számítástechnikai hátterének megvalósítására kiírt tárgyalásos, nem nyílt közbeszerzési eljárás - közölte kérdésre válaszolva Budai Bernadett kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján.

A hétfői Magyar Nemzet azt írta:  az indiai tulajdonú Tata Consultancy Services Ltd. nyerte meg a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) informatikai rendszerének és kapcsolódó számítástechnikai hátterének megvalósítására kiírt tárgyalásos, nem nyílt közbeszerzési eljárást. A lap szerint a régóta elhúzódó tendert még Szetey Gábor egykori személyügyi államtitkár időszakában, tavaly írta ki a kancellária, ám a pénzügyi válság begyűrűzése után sem vonta vissza.

Budai Bernadett elmondta: az államreform operatív program keretében, még 2007. augusztus 15-én írták ki a pályázatot, a szerződéskötésre pedig idén október 3-án került sor. Hozzátette: a tender leállítása nem megtakarítást jelentene, hanem az uniós források elpazarlását, hiszen a tender nélkül nem lennének lehívhatók az uniós források.

A kormányszóvivő szerint kormányzati személyügyi rendszerrel kapcsolatos fejlesztésről van szó, erre nem vonatkozik a miniszterelnök azon kérése, csak a legszükségesebb esetekben történjen meg a kifizetés.