Frissülő ESET-termékek: megérkezett a 4.0-s NOD32 és Smart Security béta-verziója

forrás Prim Online, 2008. december 1. 11:13

Az ESET vírusirtójának és integrált biztonsági csomagjának új változatai önmagukat is megvédik a kártevőktől, fejlett rendszerfelügyeleti funkciókat tartalmaznak, emellett a fertőzött rendszerek külső forrásból történő ellenőrzését is lehetővé teszik.

Az ESET licencpolitikájának megfelelően az érvényes licenccel rendelkező felhasználók számára ingyenesen elérhető új változatok számos újítást tartalmaznak mind az otthoni, mind a vállalati felhasználók számára.

A NOD32 antivírus és a tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó Smart Security új változata támogatja egy Rendszerellenőrző CD létrehozását, így lehetővé vált a fertőzött rendszerek külső forrásból történő ellenőrzése. Ily módon olyan esetben is megtisztíthatók a számítógépek, amikor egyébként a merevlemez kiszerelésére lenne szükség. Mindkét szoftverbe bekerült az ESET SysInspector rendszerfelügyeleti eszköz is, mely eddig önálló alkalmazásként volt elérhető. Ez részletes adatokat szolgáltat a felügyelt számítógépeken futó folyamatokról, megkönnyítve a rejtett fertőzések, például rootkitek felderítését. (Az eszköz funkcióinak bemutatásáról készült videó az ESET honlapján megtekinthető.)

Az ESET folyamatosan fejleszti termékeit, az újítások pedig minden esetben jelentős előrelépést hoznak a kártevők elleni védekezésben. "A végleges változatban néhány hónap múlva megjelenő szoftverek a rendszermag szintjén kódolt önvédelmi funkciókat tartalmaznak, így még biztosabban észlelik majd, ha egy kártevő megpróbálja kiiktatni a védelmet" - emelte ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

A most bemutatott, ingyenesen letölthető béta-változatok után a végleges 4.0-s verziók várhatóan 2009. februárban lesznek elérhetőek angol nyelven, magyarul pedig egy-két hónap késéssel jutnak el hozzánk.

Az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security 4.0-s változata részletesen az alábbi újdonságokat tartalmazza:

Általános funkciók (NOD32 és Smart Security)


Vírus- és kémprogramvédelem (NOD32 és Smart Security)


A tűzfal modul újdonságai (Smart Security)



Levélszemétszűrő fejlesztések (Smart Security)