Nyolc gigás érme

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 9. 20:07

Az adattároló eszközök gyártására specializálódott LaCie érme formájú USB-meghajtókkal akarja megörvendeztetni a furcsaságokat kedvelő felhasználókat.

Az USB-eszközök gyártói közül némelyek rendkívüli kreativitásról tesznek tanúbizonyságot, a most bemutatott érme kinézetű pendrive-ok is különlegesek, és a gazdasági válság idején még aktuálisak is. A CurrenKey névre keresztelt termékek kaphatóak lesznek ezüst és bronz színekben, paramétereiket tekintve pedig alig nagyobbak egy valódi fémpénznél. A gyártó 4 illetve 8 Gbyte-os tárolókapacitással dobja piacra az eszközöket, melyek kiágaskodó USB-csatlakozóját egyetlen mozdulattal el lehet tüntetni, szükség esetén pedig ugyanolyan könnyűszerrel elő lehet varázsolni. A CurrenKey-t illesztő program telepítése nélkül lehet használni, kompatibilis mind a Windows, mind pedig a Mac és Linux operációs rendszerekkel.
A LaCie új termékeit máris megvásárolhatják az érdeklődők a kereskedelmi forgalomban 25-40 eurós végfelhasználói áron. Ötletes volna megajándékozni egy ilyen érme-meghajtóval a pénzügyi szakmában dolgozó ismerőseinket.