Hamarosan Magyarországon is kapható az Icon7 síkká csavarintható ívelt egere

forrás Prim Online, 2009. január 4. 20:22

Az Icon 7 számítógépes perifériatervező és -gyártó cég tevékenységét a közelmúltban a neves iF Termékdizájn Díjjal tüntették ki, melyet 2009-ben a hamarosan piacra kerülő Twister Evolution vezeték nélküli egere nyert el.

Ez volt az Icon7 életében az első nevezés az iF Termékdizájn Díjra. 1954-es megalapítása óta, azaz több mint 50 évre visszanyúló történelmével a nemzetközi iF Termékdizájn Díj mára a világ egyik legjelentősebb elismerése. A versenyre a világ minden pontjáról minden évben több ezer gyártó és tervező cég adja le nevezését, melyet a Nemzetközi Dizájn Fórum (iF) felügyel Hannoverben, Németországban. Minden egyes terméket szigorú szempontok alapján osztályoznak, mint pl. a tervezés, forma, minőség, anyaghasználat, innováció, környezetvédelmi előírásoknak való megfelelőség, funkcionalitás és sok más egyéb. Tavaly 39 ország 2808 terméke versengett a díjakért, melyek egyikét a neves tervezőkből álló szakmai zsűri az Icon7 Twister Evolution Wireless egérnek ítélt oda.

A Twister Evolution az iF versenyen, Hannoverben debütált. Rendelkezik az Icon7 által szabadalmazott Twister tulajdonsággal, melynek köszönhetően a szépen ívelt egér egy laza mozdulattal teljesen síkká csavarintható, így zsebben könnyedén hordozható. Az eszköz bármiféle driver telepítése nélkül azonnal használatba vehető prezentációk megtartásához, teljesen kompatibilis a Microsoft Office PowerPoint szoftverével. Előadásainkat a beépített lézermutatónak köszönhetően még élvezhetőbbé varázsolhatjuk. A hagyományos görgetőt egy a notebook érintőpanelhez hasonló ún. FlyThroughTM érintés érzékeny görgető helyettesíti, melynek segítségével a leghosszabb dokumentumot is egy határozott mozdulattal másodpercek alatt végiggördíthetünk, majd egy újabb érintéssel a görgetést ott állítjuk meg, ahol akarjuk. A PowerTag funkciónak köszönhetően pedig a 4 az 1-ben eszközt az ultra mikro USB vevőjén keresztül könnyedén a noteszgépünkhöz rögzíthetjük, mialatt az eszköz akkumulátorát újratöltjük.