XEED SX800 projektor

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 13. 22:03

A Canon bemutatta új XEED SX800 modelljét, amellyel belép a nagyfelbontású kivetítők piacára. A belépő szintű, nagyteljesítményű SXGA+ projektor kedvező áron kínálja a nagyfelbontású képek kivetítését.

A Canon három technológiájának – az új LCOS paneleknek, a Canon AISYS optikai rendszernek, valamint az újonnan bevezetett Canon 1.5x zoom vetítő objektívnek – köszönhetően a képminőség, a teljesítmény és a tartósság az új modellek legjellemzőbb tulajdonsága. Az SX800 ideális a részletes prezentációk – például műszaki rajzok, aprólékos műalkotások vagy nagyfelbontású (HD) filmek – bemutatására, mivel meglepő tisztasággal és pontossággal vetít nagyfelbontású (1400x1050 képpontos) SXGA+ képet. A lámpa 3000 lumen fényerőt biztosít, a színek és a valósághű képek vetítése pedig a 900:1 kontrasztaránynak köszönhető.

A három 0.55”-os LCOS (szilíciumra épített folyadékkristályos) panelnek köszönhetően egyszerre érhető el a kiváló képminőség és az SXGA+ felbontás. Az LCOS paneleken a képpontok között nincs hézag, amely a hagyományos LCD esetén a „rácseffektust” okozza. Ellentétben az egy áramkörös DLP technológiát alkalmazó termékeknél előforduló „szivárvány effektussal”, a folyamatos színátmenetek is biztosítottak. A harmadik generációs AISYS technológia optimalizálja az LCOS panelek, a zoom objektív és a 230 W-os lámpa teljesítményét. A lencsék új elrendezésének köszönhetően a fényforrás fényével egyenletesebb megvilágítás érhető el. Az AISYS növeli a sugárzó és a spektroszkópikus hatásfokot, amely így kiváló színvisszaadást és a nagyobb fényerőt eredményez. Az objektív offszetje 10:0, és a vetített kép alsó élét az optikai tengelyre helyezi, ezért szükségtelen a projektor megdöntése, és így a trapézkorrekció is.

Az SX800 legfontosabb jellemzői: