Legótelefon az Alcateltől?

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 12. 08:03

Kiszivárgott információk szerint szövetségre lépne az Alcatel és a Lego egy egyedi megjelenésű és modulrendszerű telefon piacra dobására.

A mobilpiac túlzsúfoltsága miatt egyre több gyártó kerül nehéz helyzetbe, és míg egyre érkeznek az új készülékek, a vásárlókat valahogy nem igazán fogják meg a legújabb műszaki megoldások. Az elemzők szerint az elmúlt év slágerterméke, az Aplle iPhone is legalább annyira a cég imázsának és a készülék újszerű felépítésének, külsejének köszönheti sikerét, mint tényleges tudásának. Az olcsóbb telefonok piaca ugyan nem presztízsértékű modellekkel van tele, ám igen jövedelmező lehet, és itt jóval nagyobbak az értékesítések is, így nem lenne meglepő, ha az Alcatel itt próbálna valami újjal előállni.

Meg nem erősített hírek szerint a gyártó a cserélhető előlapok ötletét továbbvinné egy bohókás, de mindenképpen friss elképzelés megvalósításával. Az ötlet lényege egy legótelefon lenne, mely modulrendszerű, és a jelek szerint az előlap három, a hátlap két választható színű panelből állna össze. A készülék tehát nem műszaki újításaival és új funkcióival szeretne hódítani, de ezekre őszintén szólva ebben a kategóriában senki sem kíváncsi. A gyerekeknél nyilvánvaló sikerre számító készülék egyben könnyen divatcikké is válhatna megvalósulása esetén, hiszen a fiatalos színek sokakat vonzanak a szürke-fekete készülékek tengerében.