Napenergiával működő, teljes érintőképernyős telefon

forrás Prim Online, 2009. február 13. 18:02

A Samsung bemutatta a napenergiával működő, teljes érintőképernyős, “Blue Earth” elnevezésű telefonját. A készülék először a Mobile World Congressen lesz látható.

A lapos, lekerekített, csillogó kavicsot mintázó Blue Earth az első napenergiával működő teljes érintőképernyős telefon. A felhasználók a készülék hátoldalán található napelemmel elegendő energiát gyűjthetnek ahhoz, hogy telefonjuk bármikor rendelkezésükre állhasson.

A Blue Earth egy PCM nevű újrahasznosított műanyagból készül, amelyet PET palackokból állítanak elő, így csökkentve a gyártás során felhasznált szén-dioxid-kibocsátás mértékét. A készülék és a töltő  mentes a káros anyagoktól is.

A környezetbarát terméksorozat legújabb tagja, a Blue Earth felhasználói felületét  arra terveztek, hogy felhívja figyelmünket bolygónk sebezhetőségére. A lehető legenergiatakarékosabb üzemmód érdekében egyszerűen állítható a kijelző fényereje, a világítás időtartama és a Bluetooth; a felhasználónak mindössze egy érintés “ökomódra” kapcsolni. Az ökoséta funkció használatával a telefon méri és mutatja a kibocsátott szén-dioxid-megtakarítását, amelyet a felhasználó sétával ér el, azaz nem járművel közlekedik. Ezen funkció segítségével a felhasználó megismerheti ökológiai lábnyomának mértékét is, illetve hogy életmódjával mennyi fa életét mentette meg.

 A Blue Earth csomagolását kicsire és könnyűre tervezték újrahasznosított papírból, és a csomagban található töltő fogyasztása standby üzemmódban mindössze 0,03W.