Új energiatakarékos Intel CPU-k ultravékony laptopokba

Milkovits Gábor, 2009. február 27. 07:50

A tajvani Digitimes értesülése szerint az Intel hamarosan újabb energiatakarékos (ULV) Core 2 processzorokat hoz forgalomba a divatos ultravékony noteszgépekhez.

Az új lapkák állítólag az 1,6 GHz-es, kétmagos Core 2 Duo SU9600 és az 1,4 GHz-es, egymagos Core 2 Solo SU3500 lesznek. Sajnos, ha hinni lehet a hírforrásnak, az ultravékony kategória változatlanul nem lesz olcsó: a kétmagos CPU 289, az egymagos pedig 262 dollárba fog kerülni 1000 darabos, kereskedelmi mennyiségben. Ami főleg a netbook-okban működő, 44 dolláros Atom-hoz viszonyítva nem kevés, de persze az általuk kínált teljesítmény sem összemérhető.

A Digitimes szerint az új lapkák kompatibilisek lesznek az Intel Mobile GS45 Express lapkakészletével, csakúgy, mint az ULV termékcsalád korábbi tagjai. A tajvani technológiai híroldal azt is tudni véli, hogy a csipgyártó a jövőben három különálló csoportra bontja energiatakatékos processzorkínálatát - a belépő szintű, egymagos Celeron ULV lapkákra, az egymagos Core 2 Solo ULV processzorokra, illetve a kétmagos Core 2 Duo ULV CPU-kra.